Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-23-2014, 02:10 AM   #1
Site Team
 
Dave&Ginny's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 5,369
Refrigerator problems

I was just in getting things from the fridg when I noticed an alarm going off. It's flashing L1 and the interior light wont come on. This is causing my beer to warm and ice cubes melt.

I pulled the outside cover and there's a red LED light glowing but I'm not sure what that means. I did check the panel and all is good there.

Anybody have any ideas?
__________________
SOB "The RV Wiseguy"
Dave&Ginny is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2014, 02:30 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 509
Dave,
I was camping with a friend of mine when it happened to his refer. This is an undocumented fix but it worked. I think he turned the refer off. You need a fairly strong magnet (no kidding...I remember this as I got my wife's that she uses to pickup sewing needles when she drops them). You hold the magnet next to the red light. It resets a switch and the refer works again.

Let us know if it works.

Ken

BTW, if you google it, the L1 code is a high temp switch, not user serviceable (or not!)
brenkco is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2014, 02:35 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 509
Dave,
Also, did you just wash the rig. It can be tripped by water getting into the unit. I have done some more checking, not sure if you need to turn the refer off. Post I just read, didn't mention turning it off.

Ken
brenkco is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2014, 02:56 AM   #4
Site Team
 
Dave&Ginny's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 5,369
Well......that didn't work. I shut the fridge down last night and defrosted the unit. Today I took that little box off the unit and then took the lid off of it. I put a pretty strong magnet next to it but it didn't reset.
__________________
SOB "The RV Wiseguy"
Dave&Ginny is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2014, 04:27 AM   #5
Senior Member
 
0nTheRoad's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1,092
L1 is an over temp alarm, I had it happen to me last winter when I washed the coach. The magnet thing worked for me, you have to place the magnet over the cover on the black box, I held it there for ~5 seconds then I heard a slight click and the red light went off.

Now I'm dealing with the refer not cooling when on LP, works fine on electric, can't figure out whats going on???
__________________
SOB
0nTheRoad is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2014, 01:16 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 219
Quote:
Originally Posted by 0nTheRoad View Post
L1 is an over temp alarm, I had it happen to me last winter when I washed the coach. The magnet thing worked for me, you have to place the magnet over the cover on the black box, I held it there for ~5 seconds then I heard a slight click and the red light went off.

Now I'm dealing with the refer not cooling when on LP, works fine on electric, can't figure out whats going on???
Have you recently changed LP bottles? This happen to me once had to cycle the mode selector a few times and the LP started working.
__________________
2013 Redwood RE
2013 GMC 2500 Duramax 6.6 Turbo Z71
arcticman1957 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2014, 02:41 PM   #7
Senior Member
 
rob_fla's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 1,597
Quote:
Originally Posted by 0nTheRoad View Post
L1 is an over temp alarm, I had it happen to me last winter when I washed the coach. The magnet thing worked for me, you have to place the magnet over the cover on the black box, I held it there for ~5 seconds then I heard a slight click and the red light went off.

Now I'm dealing with the refer not cooling when on LP, works fine on electric, can't figure out whats going on???
We had the same problem with our Norcold Refrigerator on our previous 5th Wheel, it got wet during a hurricane with rain being blown sideways and set the fault.
Got it dried out, reset with a magnet, all good.
__________________
Robert & Bale (The Traveling Dog)
2014 Redwood 38FL
MoRyde 8K IS, Disc Brakes, MoRyde Pin Box
17.5 Goodyear G114's, RV Armor Roof
2018 RAM 3500 DRW, Curt Q24 Hitch

rob_fla is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2014, 12:53 AM   #8
Senior Member
 
JohnEileen's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 326
We have always had problems with the refrigerator being warmer on LP gas. I posted about that earlier. We also had problems with water everywhere after towing, but we finally had that problem solved at the rally...it was the drain on the outside.
__________________
John & Eileen
2013 Redwood 36RL 2013 Ford 350 Diesel Lariat
Pittsboro, IN
JohnEileen is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 02:29 PM   #9
Senior Member
 
0nTheRoad's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1,092
Quote:
Originally Posted by 0nTheRoad View Post

Now I'm dealing with the refer not cooling when on LP, works fine on electric, can't figure out whats going on???
UPDATE...
I believe the problem is solved, after too many calls to Crossroads Service Center where they insisted that I take the rig to a dealer I finally convinced them to let me call Norcold who also instructed me to take it to a dealer until I explained that I had called the three dealers, all close to 100 miles away, and that none of them would even consider seeing me before mid to late October. They finally gave me the name of a Mobile Tech who happened to be less than 5 miles from where we're camped, I called him on Tuesday and he was here in less than an hour.

He tested the system, diagnosed the problem as the circuit board on the back of the refer, called Norcold who shipped him a new board. He came back yesterday [Friday] with the new board and replaced it...All is good, I've been on propane now for over 12 hours and the internal temp is holding fine!!!

FYI...Norcold [or most any other vendor] paid everything except the cost of the service call. From what the tech told me the vendors will not pay the service call charge if the rig can be moved SAFELY. So my cost to repair was less than if I had towed the rig to a dealer, I'll take that!!
__________________
SOB
0nTheRoad is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 04:22 PM   #10
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1,827
Great to hear.
__________________
2012 F350 KR CC DRW w/ some stuff
2013 36FL
Cindy and Tom, Toby and Kasey (our Berner and Newfie)
Oh...I forgot the five kids.
spindrift is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT +1. The time now is 07:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.