Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-11-2020, 09:31 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 11
Water Heater only warm

Water heater just decided that Luke-warm is acceptable! Is this symptomatic of anything special??
sheelister is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 10:32 PM   #2
Senior Member
 
r time soon's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 629
You didnít list what year and model redwood you have. Also is this happening on electric only or lp only or both? Not sure if you are plugged into shore power or not. Have you checked the breaker for your water heater? Please post back with more information.
__________________
Chris & Maria


2012 36RL, Full Body Paint, Dual Awning, Dual a/c, Splendide Combo, Fisher Paykel dishwasher, 6.5kW Onan, Goodyear G614's. 2015 F550 6.7l, 4X4, Lariat, CC, 176" WB, Long Box, B&W Companion
r time soon is online now   Reply With Quote
Old 03-12-2020, 12:30 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 11
2016. Electric issue only. Will check breaker.
sheelister is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2020, 01:14 AM   #4
Senior Member
 
Jim & Mary's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 656
This happened to ours last year. There's a combination thermostat and hi limit assembly under a black cover. When I took ours apart the wiring connections were charred. I replaced it with a new one, cleaned up the charred wire and put some new wire connectors and works as good as new. It's a fixed 130 degree thermostat. I found one at an RV dealer in Mesa AZ, but here's a link to one on Amazon if you suspect it's bad

https://www.amazon.com/Suburban-2323.../dp/B003G9I4DW
__________________


Jim & Mary 2013 36 RL with Titan Disc Brakes Residential Fridge Goodyear 17.5 H rated tires MORryde IS, MORryde pin box 2015 Ford F350 King Ranch DRW
Jim & Mary is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2020, 02:19 AM   #5
Senior Member
 
mhs4771's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2,417
We just went through this a couple of months ago. Replaced the AC T-stat/Hi limit and all good.
Two screws to remove the cover, two fast-on connectors to remove and one nut holding it against the tank. Approx 10 minute job if you take a break between removal and install.
__________________
Michelle & Ann
2018 Chevy 3500HD Crew Cab High Country DRW, D/A, 2016 RW39MB, Dual ACs, Auto Level, Auto Sat Dish, Stack W/D, King Sleep #, 17.5" Sailuns w/Disc, MORryde IS & Pin, Comfort Ride Hitch, 5.5 Onan, Res Fridge & Induction Cook Top
mhs4771 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2020, 02:52 AM   #6
Senior Member
 
travelin' texans's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2,966
Also if you've used the outside shower pressed the button on the shower head to off leaving both hot/cold faucets on it will mix the hot/cold causing lukewarm water. This is the simplest check.
__________________
Danny & Linda
Former '13 FB owner
Currently rvless!
travelin' texans is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2020, 03:40 PM   #7
Junior Member
 
fiddlecamp's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 11
Jim and Mary- I am having the same problem, Thank you for putting on this link. I just ordered on.
__________________
Dave & Jackie Bailey
fiddlecamp is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2020, 04:34 PM   #8
Site Team
 
hoosierguy's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,298
Quote:
Originally Posted by Jim & Mary View Post
This happened to ours last year. There's a combination thermostat and hi limit assembly under a black cover. When I took ours apart the wiring connections were charred. I replaced it with a new one, cleaned up the charred wire and put some new wire connectors and works as good as new. It's a fixed 130 degree thermostat. I found one at an RV dealer in Mesa AZ, but here's a link to one on Amazon if you suspect it's bad

https://www.amazon.com/Suburban-2323.../dp/B003G9I4DW

This seems to be an frequent issue. I have a 2012 36RL (built Sept.2011) with the Suburban water heater. The second year of ownership (winter of 2013/2014), the water heater stop heating on electric. After some troubleshooting, I found that the thermostat (with link listed above) was faulty. I went to a local Camping World near Pensacola, FL and their parts department had the part available. I bought two and still have the second part in my parts bin. I also found that the wires connecting were charred and poorly crimped to the quick connect terminals. That would have been poor workmanship at Suburban. I reworked the terminals, replaced the thermostat and haven't an issue with it since then. We live in the coach 3 to 4 months every year in Florida.
__________________
Guy & Phyllis
2012 RW36RL,DualA/C,KodiakDiskBrakes,TrailAir Tri-Glide,GY_G614's,Mor/RydeSRE4000,HDShackles/WetBolts
2011Dodge3500Laramie,CrewCab,4x4,SRW,Michelins, LongBed,6.7LCTD,3.73,PullRiteSuper5th20.5KHitch, BlueOxBedsaver

hoosierguy is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Redwood RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT +1. The time now is 04:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×