Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-23-2016, 11:43 PM   #1
Member
 
Willbetravlin's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 65
Refrigerator power requirement question

We have covered storage with 20 amp service. Can my Samsung refrigerator be operated while I am connected to that? At times we like to load cold food the day before leaving on a trip.
Willbetravlin is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2016, 12:06 AM   #2
Senior Member
 
Jim & Mary's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 683
Well the nameplate for our Samsung we're installing says:

Maximum amperes: 1.1A

I would have to guess yes we can.
__________________


Jim & Mary 2013 36 RL with Titan Disc Brakes Residential Fridge Goodyear 17.5 H rated tires MORryde IS, MORryde pin box 2015 Ford F350 King Ranch DRW
Jim & Mary is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2016, 12:45 AM   #3
Senior Member
 
mhs4771's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2,537
We don't have the Samsung, but our Whirlpool draws approx the same and is currently running on 20 amps while I get our spot setup with 50 amps, water, and sewer.
__________________
Michelle & Ann
2018 Chevy 3500HD Crew Cab High Country DRW, D/A, 2016 RW39MB, Dual ACs, Auto Level, Auto Sat Dish, Stack W/D, King Sleep #, 17.5" Sailuns w/Disc, MORryde IS & Pin, Comfort Ride Hitch, 5.5 Onan, Res Fridge & Induction Cook Top
mhs4771 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2016, 02:57 AM   #4
Senior Member
 
Shane Wood's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 1,992
Send a message via AIM to Shane Wood Send a message via MSN to Shane Wood Send a message via Yahoo to Shane Wood
Uses the fridge only draws a couple of amps out of the 20 amp breaker
__________________
2015 36RL pushing a 2015 Denali
Shane Wood is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2016, 12:55 PM   #5
Site Team
 
Blenhardt's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 667
There was a duplicate of this thread and I combined them. Hope I didn't mess anything up.
__________________
2013 Redwood 34SK, 2017 F350 Dually
Grain Valley, Mo
Blenhardt is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2016, 01:01 PM   #6
Senior Member
 
johnboytoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 2,055
Is it only you on the 20 amp ? if so yes!
if not (like at my storage facility where 3 or 4 are on same leg) it depends on what the total load is... once in a while someone will forget and leave their ac on when they plug in and pow - it trips the breaker...

The storage lot owner gave us the combination to the box so any one of us can reset the breaker and then we can text each other
__________________
Ours: '11 Monaco Diplomat 43DFT followed closely by '14 Jeep 4 dr Wrangler.
Hers: '13 Explorer Sport - AWD 365hp twin turbo scooter!
Previous: '13 Ford F350 CC Platinum and '13 38GK
johnboytoo is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Redwood RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT +1. The time now is 11:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×