Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-12-2019, 05:14 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 13
Hydraulic slides and landing gear out

New 340rl. Slides/landing gear wonít work. Fluid level is fine fuses are good push button and hear a click. ANY HELP WOULD BE APPRECIATED
Striper05 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2019, 05:34 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 658
Are you on shore power or using the battery? If on battery are they charged? If your batteries are weak the Landing gear or slides will not work.
__________________

2015 RL38
2018 FORD F350 SRW
RWJSIM2003 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2019, 06:16 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 13
Shore power on slides wonít work. Unplugged same thing
Striper05 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2019, 08:20 PM   #4
Senior Member
 
Jim & Mary's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 566
Check the main power lines to the hydraulic pump from the 12V buss strip for loose connections.
__________________


Jim & Mary 2013 36 RL with Titan Disc Brakes Residential Fridge Goodyear 17.5 H rated tires MORryde IS, MORryde pin box 2015 Ford F350 King Ranch DRW
Jim & Mary is online now   Reply With Quote
Old 04-12-2019, 08:48 PM   #5
Senior Member
 
r time soon's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 554
There is an inline 10 amp fuse in a fuse holder going to the touchpad. Comfirm it is good. Check out the 0056 LIPP sheet by Lippert for testing of the hydraulic pump and Trombetta. You could also contact Lippert directly at 574-537-8900. Agree that battery voltage is critical. Test the battery when disconnected from shore power to determine if battery(ies) are good using a multimeter.
Attached Files
File Type: pdf 0056 Pump and Trombetta testing.pdf (684.9 KB, 7 views)
__________________
Chris & Maria


2012 36RL, Full Body Paint, Dual Awning, Dual a/c, Splendide Combo, Fisher Paykel dishwasher, 6.5kW Onan, Goodyear G614's. 2015 F550 6.7l, 4X4, Lariat, CC, 176" WB, Long Box, B&W Companion
r time soon is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2019, 03:24 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 13
Thanks for the help y’all. Issue was a bad 40amp breaker. It’s bypassed and we are back on the road. I will order a couple and keep them as spares in case this happens again
Striper05 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2019, 05:20 AM   #7
Senior Member
 
Jim & Mary's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 566
I believe there is information elsewhere on here that Lippert recommended replacing with a larger breaker, I believe 60 or 80 amp to handle the inrush current when the pump starts and stops.
__________________


Jim & Mary 2013 36 RL with Titan Disc Brakes Residential Fridge Goodyear 17.5 H rated tires MORryde IS, MORryde pin box 2015 Ford F350 King Ranch DRW
Jim & Mary is online now   Reply With Quote
Old 04-13-2019, 03:55 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 13
Thanks yíall for the help. Called out a Mobil tech found a bad 40 amp breaker he overrode it and got us back on the road. Iíll be buying a couple breakers. one to replace the bad one and to have a spare in case it happens again. Thanks again for all the help
Striper05 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Redwood RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT +1. The time now is 07:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.