Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-05-2020, 11:55 PM   #1
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 84
Refrigerator suddenly goes to LP mode

I was working by the stove and heard a noise. Figured out the fridge had switched to LP mode. It was set to auto and we had shore power. I turned it on and off several times and it would always select LP. Then one time it selected AC and it has been fine ever since. Anybody experienced this before? We have the Norcold model 12101M.
__________________
Rob & Kathy
2015 39MB
2014 Dodge 3500 Big Horn Manual Transmission
robkathybat is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2020, 08:51 PM   #2
Senior Member
 
XCMARK's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 335
I would suggest you take a really close look at the 120v power and where it connect to the refrigerator outlet and possible the connections where the slide connects to the main coach. It sounds like the outlet behind the refrigerator doesn't have power at it some time. The power goes into the control board then the control decides if its set to 120v power or swaps over to 12vdc / LP for cooling to start. Does the stove have any 120v power on it? they could have run the power through one outlet to the next and had a bad connection at the stove ?????
__________________
Mark & Melissa
2015 Redwood RL38 , Kodiak disk brakes , 17.5" tires , 8K Morryde IS
XCMARK is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2020, 05:26 AM   #3
Senior Member
 
travelin' texans's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 3,053
Does all other 120 volt appliances work ok?
Do you have a surge protector/EMS connected to your shore power? If not you should have!!!
__________________
Danny & Linda
Former '13 FB owner
Currently rvless!
travelin' texans is online now   Reply With Quote
Old 10-09-2020, 04:20 PM   #4
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 84
Well I checked all the connections I could find. All were tight. I couldn't tell where it gets it's power from and it was back on AC before I could start checking appliances. It makes sense it taps into the microwave power plug but the time never reset on it so it did not lose power. I did not have my electrical tester so I could not do any testing. I was connected to a 30 amp plug so it's not like I lost one phase. I guess the line voltage could have dropped below 108 V, but without my tester I will never know. Bottom line is it didn't last very long, and it didn't happen again so it will be a mystery. Thanks for your thoughts.
__________________
Rob & Kathy
2015 39MB
2014 Dodge 3500 Big Horn Manual Transmission
robkathybat is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Redwood RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT +1. The time now is 04:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×