Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-26-2020, 04:04 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 15
Cable and off air

2020 3901WB
I would have assumed that when a park supplied cable system is connected to the "cable TV" connector on the patch panel that the off air and cable signals are merged. I dont find thats the case. Anyone else find this to be true? I must connect the park cable directly to the TV. Otherwise the tv doesn't see the cable stations when doing a channel search.
Bottom line anyway to get off air AND cable?
Andypar is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2020, 04:19 PM   #2
Member
 
brad chilton's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 37
Hi Andy
In my 2018, the answer is no...And I suspect for your unit as well.. The reason you cant get any cable channels is that you must turn the amplifier off..In our unit it's in our bedroom closet and you can see it has a green light when on...If you turn it off, you will then be able to run the channel finder on your tv.. If you ant to run digital channels off your antenna , you simply turn on the amplifier and rerun channel search... To run both , you would need a second input into your tv ..
__________________
Brad and Debbie
Our doodles Cooper & Mollie
Our toy poodles Rocco & Mishka
2018 RW 3991RD
2018 Ram Dually
brad chilton is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2020, 05:54 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 15
Thanks. Tried that once but will try again.
Andypar is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2020, 05:57 PM   #4
Member
 
brad chilton's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 37
try different cable inlets too
__________________
Brad and Debbie
Our doodles Cooper & Mollie
Our toy poodles Rocco & Mishka
2018 RW 3991RD
2018 Ram Dually
brad chilton is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2020, 10:59 AM   #5
Senior Member
 
XCMARK's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 294
Quote:
Originally Posted by brad chilton View Post
Hi Andy
In my 2018, the answer is no...And I suspect for your unit as well.. The reason you cant get any cable channels is that you must turn the amplifier off..In our unit it's in our bedroom closet and you can see it has a green light when on...If you turn it off, you will then be able to run the channel finder on your tv.. If you ant to run digital channels off your antenna , you simply turn on the amplifier and rerun channel search... To run both , you would need a second input into your tv ..

we found the same thing, but I would have to relearn the channels (about a 3`4 min process) each time I switched.
__________________
Mark & Melissa
2015 Redwood RL38 , Kodiak disk brakes , 17.5" tires , 8K Morryde IS
XCMARK is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2020, 04:49 PM   #6
Senior Member
 
mhs4771's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2,459
One of the great features of Digital TV NOT
Remember the old days of analog TV, might not get a perfect picture, but you could get by for the weekend with a snowy picture. Now you either have a picture or you don't.
__________________
Michelle & Ann
2018 Chevy 3500HD Crew Cab High Country DRW, D/A, 2016 RW39MB, Dual ACs, Auto Level, Auto Sat Dish, Stack W/D, King Sleep #, 17.5" Sailuns w/Disc, MORryde IS & Pin, Comfort Ride Hitch, 5.5 Onan, Res Fridge & Induction Cook Top
mhs4771 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Redwood RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT +1. The time now is 10:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×