Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-08-2014, 01:37 AM   #1
Senior Member
 
johnboytoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 2,054
Now I'm mad....

The non cutoff battery disconnect has been an annoyance up to now,
but tonight I am hotter than the temps here in Texas...

Went to go get the rw out of storage and nothing works !!!!!!!!!!!!!!

Hooked up the truck and high idled for 20 minutes, nothing !!

ran back home to get my adapters and plugged it in for 20 minutes - nada !!!

How in the hell are you supposed to get the jacks up without power !!!

Last straw I'm telling you !!!
__________________
Ours: '11 Monaco Diplomat 43DFT followed closely by '14 Jeep 4 dr Wrangler.
Hers: '13 Explorer Sport - AWD 365hp twin turbo scooter!
Previous: '13 Ford F350 CC Platinum and '13 38GK
johnboytoo is offline  
Old 07-08-2014, 01:55 AM   #2
Senior Member
 
Blue Dogs's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 383
You should be able to lift jacks with just your truck hooked up, sounds like some sort of fuse or main breaker but it's on 2 systems one 12 volt one 115 running the charger. The batteries must be toast to keep all function from working. Maybe there is a shorted battery? Sorry to hear you have another problem!
__________________
Yale & Tammy
2014 F-350 4x4 crew cab, SRW, 6.7, 3.55's, 18K PullRite
2014 Redwood black and Gold 38RL, king slide in slide, 5.5 Onan
Blue Dogs is offline  
Old 07-08-2014, 01:59 AM   #3
Site Team
 
Dave&Ginny's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 5,379
I think there's another problem somewhere too. Like Blue Dogs said, with the truck hooked up you should be getting juice to the pump.
__________________
SOB "The RV Wiseguy"
Dave&Ginny is offline  
Old 07-08-2014, 02:07 AM   #4
Senior Member
 
Dro67's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 130
Ours did the same thing! Taking it back to Explore to see what kind of batteries we have! Don't think it's the 31s we're supposed to have. Not taking it until we get back from a planned trip later this month though. Don't want them to keep it a month to change out the batteries !
__________________
Eddie & Toni
2 Bichons - Allie & Katie
2014 38RE
2014 Chevy Silverado 3500 Dually Duramax
Dro67 is offline  
Old 07-08-2014, 02:38 AM   #5
Senior Member
 
BradPAjax's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 455
Guess what... had that problem since the day I picked mine up at the dealer in May 2012. Had it in to fix the leak in the galley seal and fix a "hole" in my shower pan this May as part of my annual inspection. Unit was at the dealer in the shop for over a week. Picked it up after it sat outside for 3 days and the batteries were flat as a pancake. Hooked up truck and nothing. Dealer wheeled out a jump cart to get me of their lot. Towed it home for 2 hours and barely had the juice to get it off the truck. Disconnected the batteries from the trailer and hooked up a solar panel and slow charger combo to get batteries back up. Even with the main disconnect off something is draining these batteries. I would rewire it if I didn't have the warranty.
__________________
2016 F-350 Crew Cab 4x4 Dually Diesel, 2013 38BR Office config with all options and upgrades but Ceiling Fan and Ice Maker.
BradPAjax is offline  
Old 07-08-2014, 02:50 AM   #6
Senior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 335
My house battery was also flat after only 3 days of running the Norcold RV fridge on LP.

I expected on LP with nothing else running I should get many days of fridge use from the house battery, but apparently not. Opened up the battery case to look at the battery and its totally generic. No label nothing saying what it is.

RW confirmed that its a Worldwide Battery, group 27 with a part # 29389, but I can't find any info on the battery.

I am going to call Worldwide Batteries tomorrow and see if they can shed some light. Also going to call Norcold and ask what type of load the fridge on LP uses to get an idea what to expect. Will post anything I find out.

Also, does anyone know of a reasonable 12V amp meter I can get?
__________________
Redwood 2015 38FL,
Ford 2015 F350
ksaltman is offline  
Old 07-08-2014, 03:14 AM   #7
Senior Member
 
Foxfire's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 420
My unit came into the dealer mid February. We did the PDI inside all hooked up. When done they towed it outside where it sat until April 4th. During those six weeks we came and loaded gear and turned on lights. I know they showed the unit while it was on their lot, also turning on lights maybe operating systems. When we got there it had plenty of power to raise the jacks setup to tow and get out of there. I'm curious too what's the draw on the batteries when out of service.
__________________
2014 31SL: 2014 F350 6.7 litre crew cab:
Steve & Gloria
Foxfire is offline  
Old 07-08-2014, 03:32 AM   #8
lwg
Senior Member
 
lwg's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 918
Redwood should put a small 30 watt trickle charger on these. That would more or less solve this problem. My parents have a 24 foot travel trailer and it has this as a factory option.
__________________
2014 Redwood 38BR, Fulltiming
2013 Ford F-350 CCSB 6.7L 4x4 SRW, B&W Companion Hitch, Air Bags
lwg is offline  
Old 07-08-2014, 04:50 AM   #9
Senior Member
 
Oriana's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,257
Quote:
Originally Posted by johnboytoo View Post
The non cutoff battery disconnect has been an annoyance up to now,
but tonight I am hotter than the temps here in Texas...

Went to go get the rw out of storage and nothing works !!!!!!!!!!!!!!

Hooked up the truck and high idled for 20 minutes, nothing !!

ran back home to get my adapters and plugged it in for 20 minutes - nada !!!

How in the hell are you supposed to get the jacks up without power !!!

Last straw I'm telling you !!!
Johnboy - I had exactly the same problem when the coach was sitting in front of the house before heading South in January. Was hooked up to the truck for almost an hour and no power.

You can raise the front jacks with an electric drill and hex bit to operate the pump. The manual valve for the front jacks is in one of the propane compartments at the top of the jack. It requires an Allen Key to open.

I eventually found the problem with the cable from the truck was some mud blocking a couple of the pins.
__________________

Andy & Judi, Canine Companions Duke & Kona
2012 F350 Lariat CC SRW Airlift 5000 |2013 RW 36FL Winegard Trav'ler
Travel Blog: www.andyandjudi.com
Oriana is offline  
Old 07-08-2014, 05:25 AM   #10
Junior Member
 
Caribe77's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 24
Reset Button

This happened to us during the PDI earlier this year. The tech reset a breaker via a small button on top of the fuse block. It is very small. You have to look to find it. Don't know whether this is your problem, but you might check it.

Quote:
Originally Posted by johnboytoo View Post
The non cutoff battery disconnect has been an annoyance up to now,
but tonight I am hotter than the temps here in Texas...

Went to go get the rw out of storage and nothing works !!!!!!!!!!!!!!

Hooked up the truck and high idled for 20 minutes, nothing !!

ran back home to get my adapters and plugged it in for 20 minutes - nada !!!

How in the hell are you supposed to get the jacks up without power !!!

Last straw I'm telling you !!!
__________________

Bob, Mary & Kailee Ann
2014 38GK
2013 F-350 DW Diesel
03 Harley Classic & Idaho Tote
Caribe77 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Redwood RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT +1. The time now is 06:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.