Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-15-2013, 02:40 PM   #1
Site Team
 
piper guy's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,802
Just got back from weekend away. Everything works great on the coach with the exception of the TV's. This was the first campground where we have had cable tv hookups (I don't have a Satellite system yet).



We were in the mountains of western PA, so no reception with regular antenna, but I couldn't get either TV to reccognise the cable input. No matter what I tried, all it kept displaying was "no video input".



I'm reasonably good mechanically and reasonably intelligent ........ but sometimes electonic critters and remotes jusr frustrate the hell ou of me ! DVD worked fine, wound up watching movies .



Ours is a 2013 36RL, has Toshiba TV and LG DVD system in Living room, can't remember what bedroom TV is. Both sets worked before very well on the antenna.



Any suggestions on what might be wrong or what I might have done wrongare appreciated ........ if I need to go hire an 18 year old to fix this I will. My dealer is useless for this stuff.
__________________
Vaughan & Tracy 2013 RW 36RL, 2013 F350 DRW CC, 2016 Focus. MorRyde IS, MorRyde pinbox, disc brakes, Comfort Ride Hitch. "Life is to be embraced, Grab it with both arms ! "
piper guy is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 03:53 PM   #2
Senior Member
 
Adamsvr's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 596
Couple of thoughts here... first go to the bedroom TV and right above it to the right is a small push button to turn on/off the antenna power boaster. If it's on it should illuminate a small green light. You need it on for TV and off for cable. Second, ensure that the TV/Cable remote is properly set with the "Input" button on the top left hand side of the remote. Hope this helps.
Adamsvr is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 04:13 PM   #3
Site Team
 
piper guy's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,802
Never thought about turning off the booster ~ will try that. Did go through the inputs and even did a channel search on both.
__________________
Vaughan & Tracy 2013 RW 36RL, 2013 F350 DRW CC, 2016 Focus. MorRyde IS, MorRyde pinbox, disc brakes, Comfort Ride Hitch. "Life is to be embraced, Grab it with both arms ! "
piper guy is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 06:40 PM   #4
Senior Member
 
Adamsvr's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 596
Also on the TV remote hit the "Menu" button and on the icons scroll to "Setup". Scroll down to "Installation" enter and go to "Input Configuration" - enter. Change "Ant/Cable In" to "Cable" from "Antenna". Then back out to "Channel Program" and re-run it - should be good to go.Edited by: Adamsvr
Adamsvr is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 08:12 PM   #5
Site Team
 
Dave&Ginny's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 5,379
On my trailer I connect the cable through the service bay area but not to the connection marked cable. My trailer has 3 connections, one is marked cable, one is marked satellite and one is not marked at all. I have to hook my cable through the 3ard connection that is not marked.

I hope this helps
__________________
SOB "The RV Wiseguy"
Dave&Ginny is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 08:43 PM   #6
Site Team
 
piper guy's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,802
I tried 2 out of the 3, wanna bet which one might be the right one ??? Looking forward to Rally, should be a blast meeting everyone.



Also wanted to mention, we're just on the North side of Baltimore, just off I-95. We usually go somewhere every other weekend so if any of you East Coast Redwooders are coming through this summer or fall, send a note and we'll catch up with you somewhere. It's only about a 2 hour tow for us to the ocean City, MD - Chincoteague VA area.
__________________
Vaughan & Tracy 2013 RW 36RL, 2013 F350 DRW CC, 2016 Focus. MorRyde IS, MorRyde pinbox, disc brakes, Comfort Ride Hitch. "Life is to be embraced, Grab it with both arms ! "
piper guy is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 09:37 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 276

Quote:
Originally Posted by Dave&Ginny
On my trailer I connect the cable through the service bay area but not to the connection marked cable. My trailer has 3 connections, one is marked cable, one is marked satellite and one is not marked at all. I have to hook my cable through the 3ard connection that is not marked.

I hope this helps

Is this YOUR modification or the way we need to follow? I have NOT used cable yet as we have satellite. Thank you.
__________________
Steve and Mickie
Arlington, WA
2015 Chev 3500 4x4 HD D/A
2013 36 RL
subdoc4 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 10:25 PM   #8
Site Team
 
Dave&Ginny's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 5,379

Quote:
Originally Posted by subdoc4
Quote:
Originally Posted by Dave&Ginny
On my trailer I connect the cable through the service bay area but not to the connection marked cable. My trailer has 3 connections, one is marked cable, one is marked satellite and one is not marked at all. I have to hook my cable through the 3ard connection that is not marked.

I hope this helps

Is this YOUR modification or the way we need to follow? I have NOT used cable yet as we have satellite. Thank you.
I didn't modify it...it's just the way my trailer was built
__________________
SOB "The RV Wiseguy"
Dave&Ginny is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 11:11 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 353
piperguy I had the same problem. And when the wife said what about this button, the little light went out and poof on came the cable. Thanks Hun!
__________________
Chuck & Carol

Full Timers in our 2013 36FL with MoRryde 8000# IS suspension. Pulled by 2012 Sport Chassis with Hensley Trailer Saver Hitch.
UNDRPSI is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Redwood RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT +1. The time now is 05:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×