Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-12-2013, 10:11 PM   #1
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 42

As we were closing up the 36FB to go back out on the road [Really sucks, buy a brand new Redwood, spend a week in it before having to go back on the road truck'n for two months!] I first drained the blackwater tank and as the owner's manual says left the dump valve open. When I connected the water hose to the scrubber connect and turned it on, water shot everywhere inside the wet compartment. Checked for a tight hose connection, checked the little screen and washer, found all to be fine. But still water shooting everywhere!

Could this most likely be a defective fitting or am I doing something wrong here? My city water connect is working just fine.



Edited by: GHage
__________________
Walk lightly upon Mother Earth and leave no footprint behind.
GHage is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 10:27 PM   #2
Senior Member
 
atom ant's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 7,094


It has to be something right there. Try throttling down the hose valve so you can get in a little closer to find the problem. Hose washer? Bent hose fitting?
__________________
Brad & Dory - Lone Tree, CO
CURRENT - 2013 Itasca Meridian 42E/2013 Wrangler 4dr Sahara
SOLD - 2014 Redwood 36RL/2014 F350 DRW
atom ant is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 10:32 PM   #3
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 42

Tried all of that and found it leaking out of the backside of the female connection on the trailer fitting which has me wondering if the whole assembly has to be replaced due to a defect. In checking inside the utility area on the backside of the wet area's wall, I see no leakage of this line/connector assembly there.


Edited by: GHage
__________________
Walk lightly upon Mother Earth and leave no footprint behind.
GHage is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 11:35 PM   #4
Senior Member
 
Diesel chaser's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 101


Have the same problem on our RE was going to put the blame on the plastic end on our pocket hose, but will have to check closer now.
__________________
Tom and Jane
Diesel chaser is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2013, 08:46 AM   #5
Site Team
 
Dave&Ginny's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 5,379
this sounds like a bad fitting of the pex pipe
__________________
SOB "The RV Wiseguy"
Dave&Ginny is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Redwood RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT +1. The time now is 11:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.